skip to Main Content
24/7 taxi service Luchthavenvervoer Vaste lage tarieven Snel ter plaatse Luxe Audi's

- Reviews

Taxi veilig voor slechte slapers en onregelmatige werkers

Niet in slaap vallen terwijl u zelf rijdt

Wist u dat woon-werkverkeer met een taxi een veilige manier van reizen is voor mensen die slaapproblemen hebben of voor mensen die op onregelmatige tijden werken? Mensen bij wie het dag- en nachtritme verstoord is, lopen een grote kans dat ze in slaap vallen tijdens het autorijden. En dat kan dan vervelende gevolgen hebben. We vertellen u hier waarom het soms beter is om een taxi te nemen.

Slaap: meest onderschatte risico in de auto

In slaap vallen achter het stuur is het meest onderschatte risico in de auto. Cafeïne, geopende ramen en harde muziek helpen er niet tegen, zo blijkt. Recent Duits onderzoek wijst uit dat de helft van alle automobilisten tot 34 jaar tijdens een korte autorit minimaal een keer heeft meegemaakt dat hij of zij de ogen niet kon openhouden achter het stuur. Een ‘secondenslaap’ noemt men dat. Op langere ritten is dat zelfs twee op de drie. De cijfers zijn angstaanjagend. Zo blijkt meer dat het verbazingwekkend vaak goed afloopt met indommelende automobilisten. In het gunstigste geval heeft de bestuurder alleen te maken met een gevoel van; ‘hé, waar was ik net?‘ Maar net zo talrijk zijn de gevallen waarin de bestuurders ruw uit hun slaap worden gewekt door een vangrail, hectometerpaaltje of grasstrook langs de weg.

Drukke baan, onregelmatige werktijden en leeftijd

Vooral mensen die minder dan zes uur per nacht slapen lopen risico, net als mensen die langer wakker zijn dan 20 uur. Ook het hebben van meer dan één baan, het werken in ploegendiensten en regelmatig achter het stuur zitten tussen twaalf uur ’s nachts en zes uur ’s ochtends is riskant.

Stap veilig in de taxi

Het kan bijna niet anders of iemand moet herkennen en erkennen dat hij of zij wel eens in de auto zit en merkt dat de ogen dichtvallen of dat het misschien beter was om niet te gaan rijden. Vaak gaat het op het nippertje goed, maar soms… En dan is het beter om voor veiligheid te kiezen boven de zogenaamde vrijheid of zelfstandigheid. Dan biedt een taxi uitkomst en dat is die investering meer dan waard. U hoeft dat niet altijd te doen uiteraard. Maar gewoon wanneer u aanvoelt dat het verstandig is om niet zelf te rijden. Laat u dan rijden! Met de taxi komt u overal waar u wilt!

Reserveer een veilige taxi van Taxi Arnhem

Woont u in Westervoort en wil u ook comfortabel en veilig vervoerd worden van en naar uw werk, of midden in de nacht naar een airport? Kies dan voor een taxirit met Taxi Arnhem. Reserveer direct via het contactformulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 026-2606060 of door een mail te sturen naar info@taxiarnhem.nl.

Back To Top
Direct een taxi : 026-2606060