skip to Main Content
24/7 taxi service Luchthavenvervoer Vaste lage tarieven Snel ter plaatse Luxe Audi's

- Reviews

Nieuwe afspraken over schone en stille taxi’s

Schonere, stillere taxi’s in Nederland

Alle taxi’s in heel Nederland schoon en stil in 2030. En in 2025 moet die overstap al gemaakt worden in grote steden. Dat heeft staatssecretaris Van Veldhoven besloten, samen met zes grote steden en verschillende partijen uit de taxisector. Deze afspraken zijn gemaakt om duidelijkheid te bieden aan taxibedrijven die nu gericht aan de slag kunnen gaan met maatregelen om te verduurzamen. De komende jaren zal dus flink geïnvesteerd moeten worden in schone en stille auto’s. De basis voor deze beslissingen komen vanuit afspraken uit het Klimaatakkoord waarin staat dat transport verduurzaamd moet worden. In de komende jaren worden de afspraken verder uitgewerkt.

Verminderen van uitlaatgassen

Zes grote gemeenten hebben een plan ondersteund om vanaf 2025 volledig over te gaan op taxi’s die uitstootvrij rijden. Vanaf 2025 moeten alle nieuwe taxi’s vrij zijn van uitlaatgassen in de steden Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven Rotterdam en Tilburg. In deze steden wijden ongeveer driekwart van alle consumententaxi’s in Nederland. Landelijk is het ook de bedoeling dat taxibedrijven deze overstap maken, maar daar komt een landelijke overgangstermijn voor. Het doel is: alle taxi’s in Nederland schoon en stil in 2030. Er wordt dan ook verwacht dat meer steden zullen volgen.

Haalbaarheid van de overstap

Hoe haalbaar is deze overstap? Bij het maken van de afspraken is een belangrijke factor dat door corona veel taxibedrijven in de problemen gekomen zijn. Mensen gingen immers veel minder op reis in het afgelopen anderhalf jaar. Daarom moest er een goede overgangstermijn afgesproken worden, waarin taxibedrijven de investering konden maken. Eind dit jaar moet er meer duidelijkheid komen over de details van het plan om alle taxi’s te laten rijden op elektriciteit of waterstof. Ook moet geregeld worden dat er overal voldoende laadpunten zijn voor taxi’s. Er wordt volop gewerkt aan een landelijke regelgeving. Hierover moet in 2022 meer duidelijkheid zijn. Overigens wordt al in veel steden gewerkt aan een overstap naar duurzaam rijden Maar nu worden hierover dus ook regels en wetten vastgelegd.

Taxi in Velp nodig?

Wanneer u een taxi in de regio Velp nodig heeft, bent u bij Taxi Arnhem aan het juiste adres. Reserveer direct! Dat doet u door telefonisch contact met ons op te nemen via 026-2606060. Wij zorgen dat u comfortabel, veilig en snel op uw plaats van bestemming aankomt.

Back To Top
Direct een taxi : 026-2606060